روستای تاریخی ابیانه

روستای تاریخی ابیانه

روستای تاریخی ابیانه:
ابیانه، نام روستایی در همسایگی کاشان و مشهور به نگین سرخ است. این روستای زیبا و تاریخی با خاکی سرخ رنگ، بر دامنه های کوه کرکس ساخته شده و باستان شناسان بر طبق آثار باقی مانده از ادوار مختلف، قدمت آن را چیزی در حدود 1500 سال تخمین می زنند.


ابیانه در فاصله 80 کیلومتری جنوب غرب کاشان و 35 کیلومتری شمال غرب شهر نطنز واقع شده است که با مجتمع گردشگری خورشید اردهال حدود 110 کیلومتر فاصله دارد. رودخانه برزرود در جنوب این روستا جریان دارد. طبق سرشماری تعداد 500 خانه در روستای ابیانه و شمال این رود قرار دارد. خاک این روستا به دلیل مواد معدنی موجود در آن قرمز رنگ است و سبب شده نمای ساختمان های قرمز رنگ ده، یکی از جذابیت های این روستا گردد.

اقامت در مشهد اردهال و تجربه اقامت در خورشید اردهال این امکان را به شما می دهد که ضمن استفاده از فضای آرام و بهره بردن از آرامش این مجتمع اقامتی خدماتی، با فاصله ای مناسب از جاذبه های گردشگری مختلف، اقامت کنید و دسترسی آسان به این بناها و جاذبه ها داشته باشید

 

ابیانه کاشان

ابیانه کاشان

باغ فین

باغ فین کاشان

باغ فین

باغ تاریخی فین کاشان از زیباترین و مشهورترین باغ‌های تاریخی ایران است که هرساله در ایام خاص گردشگری ، رکورد بازدید گردشگران را در کشور می شکند.

 

این باغ بسیار زیبا که چشم هر بیننده را به شکوه معماری خود جذب می کند، دارای تاریخی ماندگار و وقایعی خاص در کشور ایران است که علت آن، قتل کمال الملک در این باغ تاریخی می باشد.

عروس باغ های تاریخی کشور لقبی است که به باغ فین داده اند. این باغ در فاصله 45 کیلومتری مجتمع گردشگری خورشید اردهال واقع شده که پیشنهاد شاخص این مجتمع به مشتریان خود، بازدید از این کهن باغ ایران می باشد.

باغ فین کاشان

باغ در تاریخ 15 آذر 1314 هجری شمسی با شماره ثبت 238 در فهرست آثار ملی ایران و در سال  1389 هجری شمسی شماره ثبت 1372-004 به همراه هشت باغ تاریخی دیگر ایران در فهرست آثار جهانی به ثبت رسید.

بنای اولیه این باغ در دوره شاه عباس اولصفوی شکل گرفته و در دوره‌های بعدی نیز عمارت‌هایی به آن افزوده شده است و آنچه در زمان شاه عباس اول صفوی ساخته شد اگرچه به تفصیل امروز نبود اما شکل کلی و فضای غالب باغ جزیی از طراحی آن دوره است.

برج‌ها و باروی باغ، سردرخانه، کوشک میانی و حمامی در آن زمان در باغ ساخته شد و در سال 1004 هجری قمری مصادف با سال 962 هجری شمسی، شاه عباس نیز جشن بزرگی در این باغ برقرار کرد و ایلچیان و سفرای بعضی از کشورهای آسیایی و اروپایی را به حضور پذیرفت و از آن‌ها پذیرایی کرد.

عمارت سردر و هشتی ورودی و برج‌های دیدبانی در همان سال نیز به دستور وی در این باغ ساخته شد و کوشک مرکزی باغ که به عمارت"شترگلوی صفوی" موسوم است در سال 1016 هجری قمری مصادف با 974 هجری شمسی به همت" آقاخضر نهاوندی" حاکم وقت کاشان احداث شد.

شهر زیرزمینی نوش آباد

 

شهر زیرزمینی نوش آباد

 

شهر زیرزمینی نوش‌آباد یکی از حیرت انگیزترین و بزرگترین شهرهای زیرزمینی جهان است که در فاصله حدود 55 کیلومتری مجتمع گردشگری خورشید اردهال واقع شده است. این شهرزیرزمینی در شهر نوش‌آباد کاشان واقع شده است. سابقه این شهر به حدود هزاروپانصد سال پیش و دوره ساسانی بازمی‌گردد، گفته شده این شهر از پایتخت های حکومت ساسانی در دوره حکومت انوشیروان بوده است. این شهر زیرزمینی در سال ۱۳۸۵، به صورت کاملا اتفاقی توسط فردی که در منزل خود در حال حفر چاه بوده، کشف شد.

شهر زیرزمینی اویی
آنچه به نام شهر زیرزمینی «اویی» معروف شده است، ساختارهای متراکم، پیچیده و گسترده‌ای چون دالانه‌ای باریک تو در تو و اتاق‌هایی با ابعاد کوچک است. مجموعه اویی در زیر بافت شهر شکل گرفته و تا سطح کنونی شهر نیز گسترده شده است. عمق شهر اویی را بین ۴ تا ۱۶متر تخمین زده‌اند و وسعت آن به قول اهالی منطقه، تا بیرون از حصار تاریخی شهر گسترده شده و ۴ کیلومتر تخمین زده شده است. این مجموعه که به‌صورت دست‌کن زیر بافت شهر نوش‌آباد به‌صورت مجموعه‌ای از اتاق‌ها، راهروها، چاه‌ها و کانال‌های متعددی در ۳ طبقه ایجاد شده است بر دیواره‌های آن آثار برخورد لبه شیء تیز دیده می‌شود و با توجه به ‌سختی جنس زمین این منطقه، باستان‌شناسان این فرضیه را مطرح کرده‌اند که وسایلی که برای حفاری استفاده می‌شده، باید از جنسی شبیه الماس برخوردار بوده باشد.

 

 

 

خانه طباطبایی ها

خانه طباطبایی ها

خانه طباطبایی ها:

این خانه در یکی از محله های قدیمی شهر کاشان قرار گرفته است. هر گردشگری در سفر به مشهد اردهال و کاشان ، بازدید از این باغ که ملقب به عروس خانه های ایران است را در برنامه سفر خود قرار می دهد. فاصله خانه طباطبایی ها با مجتمع گردشگری و اقامتی خورشید اردهال حدود 45 کیلومتر است.

معمار این بنا، شخصی به نام علی مریمی کاشانی بوده است. این شخص، از معمارهای به نام شهر کاشان است که در قرن سیزدهم زندگی می کرده است و به غیر از این خانه، بناهای معروف زیاد دیگری را هم مثل خانه بروجردی ها و خانه امین الدوله را عهده دار بوده است. البته سنگ بنای این عمارت را سید جعفر طباطبایی گذاشته است و به همین دلیل، خانه به نام او ثبت شده است.

خانه طباطبایی در کاشان، مساحتی برابر ۴۷۳۰ متر مربع دارد و تاریخ آن به سال ۱۲۵۰ قمری برمی گردد. سبک معماری خاص آن و استفاده از طاق ها، ستون ها، تزیینات زیبا و دلنشین، در کنار گچبری های چشم نواز باعث مشهور شدن آن به عنوان یکی از بهترین مکان های کاشان که ارزش دیدن دارد، شده است.

در ابتدای هشتی خانه، ۲۰ پله وجود داد رکه باید از انها پایین بروید تا به حیاط خانه برسید، بعد از گذر از این ۲۰ پله وارد حیاط بزرگ و دل نشین خانه که با استخر بزرگ و زیبایی تزیین شده است، می رسید. در ۲ طرف این حوض بزرگ هم شش با غچه ی هشت صلغی سریبز به چشم می خورد که باعث زیباتر شدن حیاط شده است.

رزرواسیون مجتمع خورشید اردهال

تور مجازی مجتمع خورشید اردهال